Без категория

Ползите за косата от маслото на кактуса „Бодлива круша“

Аз, твоята коса:

– Имам да ти кажа нещо ново. Наясно съм, че в модерните времена, в които живеем, информацията, която ти е нужна е само на един клик разстояние. Но за да ти спестя усилията в търсенето измежду стотици статии, които те вълнуват, реших да ти резюмирам ползите за твоята коса от едно непознато растение. Това е бодливата круша, която всъщност е кактус от сорта Opuntia. По света кактусите имат много широко приложение, а едно от най-значимите им е това в грижата за косата.

Сигурна съм, че не си се замисляла колко е необходимо маслото от бодлива круша за твоята коса. Накратко мога да те уверя, че ще се превърне в любимото ти масло. Не само, защото все още се среща и използва рядко у нас, а и защото ще употребата му ще окаже невероятно влияние на косата ти.

И така…искаш ли невероятна, мека, бляскава и здрава коса? Някак си знам, че отговорът ти е „ДА“. Ами тогава прочети по-надолу какво си изпускала до момента и с какво маслото от бодлива круша ще направи косата ти пленителна и неустоима.

Бодливата круша е един от най-красивите видове кактуси. Наричат я още бодлива круша заради плодовете, които дава. Те са вкусни, пълни с ядливи семки, които са много богати на витамин С и фибри. Ето защо влизат в състава на редица скъпи козметични продукти.

Родината на бодливата круша е Мексико. Тя е пренесена в Европа, Азия и Австралия по време на откривателските мисии в средните векове. Ето как днес тя се среща в Гърция, Испания, Южна Италия, Франция и дори Индия. На някои места тя се е разпространила твърде бързо като се е превърнала в истинска заплаха за местната флора.

Тъй като бодливата круша е издръжлива на студове тя вирее успешно и у нас, включително в Северна България. В сърцевината на месестите ѝ листа се намира гел, подобен на този в алое вера, което я прави чудесен помощник в лечението на различни кожни проблеми и наранявания.

При подходящи условия и грижи бодливата круша цъфти с красиви жълто-оранжеви цветове, които след това дават и полезните плодове.

Бодливата круша, както споменах по-горе, всъщност е кактус. Напоследък той печели голяма популярност в козметичната индустрия, особено в продуктите за грижа за косата. Кактусите са ценни източници на хранителни вещества, защото съхраняват в себе си вода и други важни вещества за дълъг период от време. Те са богати на жизненоважни мастни киселини, като Омега-6 и Омега-9 и антиоксиданти, като витамин Е, които са отлични за борба със свободните радикали, предотвратяване на загубата на коса и поддържането й мека, гладка и блестяща. Високото съдържание на мастни киселини в маслото от бодлива круша спомага за растежа на косата, а витамините овлажняват и подпомагат за поддържането на здрав скалп.

Маслото от бодлива круша е идеално за възстановяване на всякакъв тип увреждания на косата, провокирани от излагане на слънце или всякакъв вид третиране като употребата на бои, сешоари или пък преси за коси, тъй като подхранва, възстановява и укрепва косата.

И така…научи нещо ново, нали? А знаеш ли къде можеш да откриеш своето ново любимо масло от бодлива круша? Точно така – в олиото за коса GM Beauty, което допълнихме и с арганово масло, което заздравява косата, подобрява еластичността на косъма, подхранва скалпа и защитава връхчетата от цъфтене и накъсване.

Опитай и ще се влюбиш на мига!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *