БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ

Как стресът влияе на косата

Категорично заставаме зад твърдението, че красивата коса е здравата коса. Каквито и продукти да използвате, колкото и топ коафьори да посещавате ежемесечно, нищо не е от значение, ако косата ви не е здрава както отвън, така и отвътре.

Знаете ли, че един от основните вредители на вашата силна здрава коса е стресът? Замисляли ли сте се как той влияе освен на емоционалното, така и на физическото ви състояние. За някои хора може би звучи смешно, но стресът е категоричен виновник за влошаване на здравословното ни състояние. Той също така може да повлияе и на косата ви, а високите му нива да доведат до засилен косопад, липса на блясък и жизненост и цялостно влошено състояние на любимата ви грива.

Нормално по главата има около 120 000-150 000 косъма. Във всеки един момент около 90% от космите са във фаза на нарастване с 2 см. Тази фаза продължава в рамките на 2-3 години. През този период косата може естествено да се отдели от скалпа, за да се замени с нова. Смята се, че губим 50 до 150 косъма на ден, а през есента до зимните месеци цифрите могат да се увеличат до 200 – като това е нормално количество. Въпреки това, когато сте под напрежение, количеството се увеличава. В 50% от случаите, след като се обърне внимание на стреса, капилярното влакно може да бъде възстановено. Непрекъснатата нервност уврежда космените фоликули, отговорни за растежа на косата, отслабват и дори могат да доведат до постоянно спиране на растежа.

Когато сме стресирани, кръвоносните съдове започват да се свиват, космените фоликули са лишени от кислород, минерали и витамини, от които се нуждаят за растежа на здрава коса. Под въздействието на стреса витамините са изчерпани, тъй като тялото изгаря повече енергия и насочва витамини и хранителни вещества до тези части на тялото, които се нуждаят за оцеляване като сърцето, белия дроб и мозъка. По този начин кожата на скалпа не получава тези основни хранителни вещества и това неминуемо води до изтъняване и загуба на коса.

Стресът може да ускори процеса на стареене, което да доведе до по-ранното посивяване и оредяване на косата. Косата също може да старее преждевременно, в следствие на стреса. Ако сте генетично предразположени да имате прошарена коса още от ранна възраст, стресът допълнително ще намали производството на меланин, а това ще увеличи броя на сивите и белите коси.

ВАЖНО: Ако страдате от тежка загуба на коса, не губете време, а посетете специалист, който да разбере основната причина за проблема.

Препоръчваме ви да обърнете специално внимание на хранителния си режим. Ако в менюто ви липсват витамини и най-вече желязо, това неминуемо ще доведе не само до косопад, но и до други здравословни проблеми. Чрез увеличаване на консумацията на биотин, протеин и витамин Е можете да намалите тези негативни ефекти, за да запазите косата силна и жизнена.

Формулата на GM Beauty Hair Oil е обогатена именно с витамин Е, който ще подсили косата ви. А приятният плодов аромат на олиото няма да ви позволи да сте в лошо настроение или да се отдадете на стресиращите ситуации на работното място.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *